ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ…

Συνάδελφοι, όπως ήδη γνωρίζετε από το καλοκαίρι του 2010 που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την ιατροφαρμακευτική περίλθαψη… προέβλεπε την έκδοση διαφόρων προεδρικών διαταγμάτων, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων. Δυστυχώς  μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα με αποτέλεσμα πάνω από 270 διαγνωστικές εξετάσεις να μην μπορούν να γίνουν και οι ασφαλισμένοι να υποχρεούνται να τις πληρώνουν ή ακόμη και να μην τις κάνουν με κίνδυνο την ίδια τους την υγεία.

Σε όλο αυτό το πραγματικό αλαλούμ στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ήρθε να προστεθεί για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου στο Νομό Θεσσαλονίκης και η μη χορήγηση φαρμάκων από τους φαρμακοποποιούς.

Ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει τα φάρμακα και στη συνέχεια να πάει στον ΟΠΑΔ και να καταθέσει τις αποδείξεις της δαπάνης και να περιμένει… άγνωστο πόσο… να πάρει τα χρήματα του.

Σε έναν ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης με τα γνωστά προβλήματα… έλλειψης προσωπικού… αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει το επόμενο διάστημα.

Για όλα τα παραπάνω τα Δ.Σ. των Συλλόγων των εκπαιδευτικών του Ν. Θεσσαλονίκης αποφάσισαν για την Τετάρτη 8-12-2010 και ώρα 12:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης και κάλεσαν τους/τις συναδέλφους που μπορούν να παρευρεθούν να είναι εκεί.

Δεν πάει άλλο συνάδελφοι… ο μόνος δρόμος είναι η αντίδραση όλων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: