ΨΕΥΤΕΣ…ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ

Οργή και μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους/στις συναδέλφους το έγγραφο της ΠΑΣΚ για την περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια απραξίας και ύπνωσής της, που με έγγραφό της προσπαθεί να απαντήσει σε «διαρροές» των ΜΜΕ…και ονομάζει  την περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος… αιτία πολέμου.

Θυμίζουμε και προκαλούμε τους/τις συναδέλφους να ανατρέξουν στις ομιλίες του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ) στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου… που θεωρούσε αιτία πολέμου την ανατροπή του ασφαλιστικού μας, την ανατροπή του συστήματος διορισμών, την αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων… τη μείωση των μισθών μας…

Όλα αυτά από τον περασμένο Μάρτιο, συνάδελφοι, έχουν ανατραπεί… ο πόλεμος όμως δεν ήρθε ποτέ! Αντίθετα, η ελάχιστη έως μηδαμινή αντίδραση της συγκεκριμένης παράταξης στα μέτρα, τα οποία άλλαξαν ίσως ανεπιστρεπτί την εκπαιδευτική πραγματικότητα… μόνο ως συναίνεση μπορεί να αναγνωσθεί.

Σήμερα και ενόψει των εκλογών σε πολλούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα για την εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων και με μακροπρόθεσμο στόχο τις εκλογές αντιπροσώπων τον Ιούνιο, με λεονταρισμούς και με παρόμοια κείμενα, η ΠΑΣΚ προσπαθεί και θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους/τις  συναδέλφους.

Συνάδελφοι της ΠΑΣΚ, που ως χαμαιλέοντες τα τελευταία χρόνια με μεγάλη ευκολία αλλάζετε τους μανδύες σας, σήμερα βάλατε ξανά το μανδύα του συνδικαλιστή και του αγωνιστή. Γνωρίζετε πολύ καλά πως ο κλάδος έχει πληρώσει μετά το 2006 αυτή τη συμπεριφορά σας κατά περίπτωση. Πιστεύουμε πως είναι η ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας.

Ενημερωθήκαμε μάλιστα, πως ορισμένοι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ που περνούν από τα σχολεία του Συλλόγου, λένε πως θα παραιτηθούν από την ΠΑΣΚ αν γίνει περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος. Δεν αμφισβητούμε σε καμιά περίπτωση το αγαθό των προθέσεων των συναδέλφων… τους απαντάμε όμως πως έχοντας στο παρελθόν χαρακτηρίσει αιτίες πολέμου τη μείωση των μισθών μας, την ανατροπή του ασφαλιστικού, την ανατροπή του συστήματος των διορισμών και την ανατροπή σε μεγάλο βαθμό των εργασιακών μας σχέσεων… απλά έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί.

Συνάδελφοι

Ας τελειώσουμε, λοιπόν, με τα μεγάλα λόγια και ας κοιτάξουμε από αύριο κιόλας να οργανώσουμε πρώτα στο Σύλλογό μας και στη συνέχεια στη ΔΟΕ ένα μέτωπο αγώνα που θα αποκαταστήσει τον εκπαιδευτικό στην κοινωνία και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή όλων αυτών που με ανάλγητο τρόπο παρακρατήθηκαν από τους μισθούς μας και άλλαξαν την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.  Γ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ»

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: