Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ… ΕΦΤΑΣΕ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Γ΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΠΛΑΤΩΝΑΣ»

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dakepeplaton@yahoo.gr

Ιστοσελίδα: https://dakepeplaton.wordpress.com

Τούμπα Θεσσαλονίκης  1 Νοεμβρίου 2010

 

«Ο άνθρωπος είναι μαλακός και διψασμένος σαν το χόρτο,

άπληστος σαν το χόρτο, ρίζες τα νεύρα του κι απλώνουν,

σαν έρθει ο θέρος

προτιμά να σφυρίξουν τα δρεπάνια στ’ άλλο χωράφι,

σαν έρθει ο θέρος

άλλοι φωνάζουνε για να ξορκίσουν το δαιμονικό

άλλοι μπερδεύονται μες στ’ αγαθά τους, άλλοι ρητορεύουν…»

Συνάδελφοι,

Τις επόμενες μέρες ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες θα βρεθούμε μπροστά σε δύο εκλογικές διαδικασίες. Τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τις εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών. Δύο εκλογικές διαδικασίες φαινομενικά τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά ουσιαστικά τόσο ίδιες.

Στον καιρό του θερίζειν, τα δρεπάνια σφυρίζουν στο δικό μας χωράφι. Με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι μόλις χθες, με τη βεβαιότητα ότι θα γεράσουμε υπερήφανα στο σχολείο, με τις κάθε είδους εισφορές μας στο ασφαλιστικό σύστημα να πετούν ανεπιστρεπτί και την πολιτεία να μας λέει κυνικά « ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»… κατηγορούμαστε ως οι μόνοι ένοχοι για μια δημόσια παιδεία που αφού άρχισε να χάνει το δωρεάν… στην πράξη χάνει σιγά σιγά και το δημόσια, για ένα σχολείο για το οποίο καμιά κυβέρνηση δεν «αυτοαξιολογήθηκε» για να το ενισχύσει.

Η κοινή γνώμη θέλει ενόχους, απαιτεί τιμωρία και αίμα και το δικό μας είναι άφθονο και πρόσφορο. Το λεν οι δημοσιογράφοι κι οι υπουργοί: « Το σχολείο είναι κακό γιατί είναι κακοί οι εκπαιδευτικοί». Για να γίνει λίγο καλύτερο θα διορίσουμε λιγότερους(είναι πολλοί και κάθονται), δε θα τους δώσουμε μετάθεση κι απόσπαση να δουλέψουν κοντά στην οικογένειά τους (προφανώς για να μη διασπάται η προσοχή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους),  θα αυξήσουμε τους μαθητές στις τάξεις, θα μειώσουμε τη χρηματοδότηση στο « νέο σχολείο» (γιατί;… η πλάκα και το κοντύλι ήταν άσχημα;).

Στον καιρό του θερίζειν, τα δρεπάνια σφυρίζουν στο δικό μας χωράφι. Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου, με μια συνέντευξη σοβιετικού τύπου, ψεύδεται και εκβιάζει, ο «λαγός» της Κυβέρνησης του Μνημονίου Προβόπουλος προαναγγέλλει εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, τα ΜΜΕ αναπαράγουν το «μαζί τα φάγαμε» σε μια προσπάθεια δημιουργίας συνενόχων, η Βουλή στην ουσία έχει καταργηθεί και απλά παίζει το ρόλο του συμβολαιογράφου του ΔΝΤ. Άντε να ψηφίσει και κανένα νόμο για το κάπνισμα για να περνάει η ώρα.

Στο γκρίζο τοπίο του φόβου και της παραίτησης που προσπαθούν να επιβάλουν πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Οι οθόνες, οι πολυθρόνες, η απογοήτευση  και η αποστασιοποίηση δεν αξίζουν σε ανθρώπους που είτε το θέλουν είτε όχι… είναι και κυρίως τους αξίζει να είναι πρότυπα μικρών παιδιών. Σίγουρα κανείς μας δεν αυταπατάται περί της δυσκολίας των καιρών. Αυταπατάται όμως όποιος νομίζει πως το λασπωμένο ποτάμι που μας απειλεί αντιμετωπίζεται κατά μόνας.

Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της «σκοτεινής και παράξενης εποχής» είναι να ξαναγίνουμε «ΕΜΕΙΣ», να μπορούμε να ονειρευτούμε όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όλοι μαζί, να αλλάξουμε ό,τι μας πληγώνει, να χτίσουμε όλοι μαζί το σχολείο και την κοινωνία που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Στη μάχη που έρχεται σε λίγες μέρες, πρέπει να ξεχωρίσουν οι δυνατοί από αδύναμους, οι αποφασισμένοι από τους διστακτικούς. Εκεί, στη φωτιά της σύγκρουσης γεννιούνται οι νικητές και συντρίβονται οι ηττημένοι.

Σ’ αυτές τις εκλογές η ΔΑΚΕ «ΠΛΑΤΩΝΑ» δίνει το δικό της παρόν και τη δική της μάχη. Στο πλευρό των συναδέλφων, στο πλευρό της κοινωνίας. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τους συναδέλφους  Μαρίνο Γιώργο και Τεκίδη Αλέξανδρο και στο ψηφοδέλτιο του ΑΠΥΣΠΕ με το συνάδελφο Τεκίδη Αλέξανδρο.

Συνάδελφοι,

Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου απειλεί ότι θα φύγει, άμα δεν τον ψηφίσουμε. Ε, ας μην τον καθυστερούμε…

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: