Ολομέλεια Προέδρων 10-10-2010… Ο ΥΠΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ…


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α –
10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793  & 6974 750409

http://www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2010

Σε μια εποχή που η Κυβέρνηση δείχνει το πιο αντιλαϊκό της πρόσωπο, επιβάλλοντας αβάσταχτα βάρη στους εργαζόμενους, με τη βάρβαρη επίθεση στα οικονομικά, στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά αλλά και στις εργασιακές μας σχέσεις, στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς και δρομολογώντας αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, η ΠΑΣΚ ξεχνώντας την αγωνιστικότητα του παρελθόντος και ακολουθώντας γραμμή στήριξης των κυβερνητικών επιλογών, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Στην Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, για μια ακόμη φορά με λεκτικά πυροτεχνήματα για αγώνες, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την ολομέλεια των προέδρων, προτείνοντας κορύφωση του αγώνα, με μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 25-10-2010, με μοναδικό αίτημα το νέο μισθολόγιο, ξεχνώντας πως η ίδια είχε ψηφίσει και είχε εισηγηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των Διδασκαλικών Συλλόγων διεκδικητικό πλαίσιο με  αιτήματα αιχμής αυτά που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς αυτή την περίοδο και αγωνιστική πρόταση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το 2ο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Βέβαια αυτή της η στάση δεν μας εκπλήσσει, γιατί το ίδιο έκανε και στην προηγούμενη ολομέλεια των προέδρων, χρησιμοποιώντας λεκτικά πυροτεχνήματα για αγώνες με προϋποθέσεις (πλαίσιο 2006…) προτείνοντας μια άσφαιρη 5νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση!!!

Κατανοούμε τη  βιασύνη και την αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει η  ΠΑΣΚ, αλλά πρέπει να γίνει κι από την πλευρά της ηγεσίας της κατανοητή η απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών πως πρέπει εδώ και τώρα να αγωνιστούμε για την κατοχύρωση των εργασιακών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων αλλά και για την προστασία του εισοδήματος μας.

Η ανάληψη δράσεων από το Δ.Σ. της ΔΟΕ και ο συντονισμός με την ΟΛΜΕ για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου, αποτελεί την ελπίδα του Κλάδου μας για την αντιμετώπιση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της Κυβέρνησης και αυτό υπηρετείται με την πρόταση που η παράταξή μας έχει καταθέσει και στηρίζει.

Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: